Дам .. при боксуване (доста обаче примерно 20-30 сек.) също светка АБС-а. Ама това нормално ли е ? Някак си ми се струва крайно ненадеждно това нещо при положение, че се шашка когато колата боксува?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблеми с ABS СПЕШНО!!!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от DeXДам .. при боксуване (доста обаче примерно 20-30 сек.) също светка АБС-а. Ама това нормално ли е ? Някак си ми се струва крайно ненадеждно това нещо при положение, че се шашка когато колата боксува?
Ако ти намериш лек свиркай...sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Първоначално публикувано от DeXДам .. при боксуване (доста обаче примерно 20-30 сек.) също светка АБС-а. Ама това нормално ли е ? Някак си ми се струва крайно ненадеждно това нещо при положение, че се шашка когато колата боксува?. В завой като дам газ до края и припили ми светка лампата за въздушната възглавница
... от време на време ми свети лампичката за ключа (code) в движение и като загася и запаля пак изгасва. Та мисълта ми е, че ако ти работи ABS-а като караш напред да не пука, и без това на заден ход ABS-а не ти трябва, пък и така ще можеш да я обръщаш на 180 без проблеми
Audi A6 & Alfa GTV
Comment
-
Първоначално публикувано от KGBПървоначално публикувано от DeXДам .. при боксуване (доста обаче примерно 20-30 сек.) също светка АБС-а. Ама това нормално ли е ? Някак си ми се струва крайно ненадеждно това нещо при положение, че се шашка когато колата боксува?
Ако ти намериш лек свиркай...Alfa Romeo Stelvio 2.0T
Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT
Comment
-
Днеска го пробвах този номер на 156 1.8ТС SW и стана точно същото на задна като забоксува и след известно време светва лампата на АБС и веднъж светна и тази на ръчната.
Ще проуча въпроса...че има нещо гнило в цялата работа.sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
Comment
-
вижте ква версия е самата централа на АБСа
до 2000 някаде е слаган BOSCH 5.10.3-E мисля
вкл в 145/6 след 99та, 156 и други от тези години, и те не правят такива неща
а след 2001ва сигурно са сложили някакув следващ модел ?'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Първоначално публикувано от valjoвижте ква версия е самата централа на АБСа
до 2000 някаде е слаган BOSCH 5.10.3-E мисля
вкл в 145/6 след 99та, 156 и други от тези години, и те не правят такива неща
а след 2001ва сигурно са сложили някакув следващ модел ?sigpic
Comment
-
Аз имах такъв проблем преди време на ламчата и се оказа омотан кабел на една от гумите и като върна на зад удряше в датчика. А на един приятел на голф 4 му смениха почти всичко по абс-то и още го прави това не искам да те плаша с това де ама явно не е лесен проблем
Comment
-
Да споделя и аз някакъв опит по тоя въпрос... или по-скоро липса на такъв, понеже 156-цата ми е 1999 г. Но първо да обясня на Hristo_156 за течността. Човекът не е казал, че ръчната е с течност, казва, че лампата на ръчната е светнала сякаш няма течност. Просто лампата на ръчната свети не само при задействана ръчна, но е и индикатор за паднало ниво на спирачната течност - едновременно и за двете. И доколкото ми е известно, това е така при повечето коли - и нови и стари.
Сега по въпроса - оня ден, в снега, бая си боксувах напред и назад, излизах да разръчквам снега покрая гумите и качвайки и слизайки петнайсет пъти от колата в опитите си да се измъкна, забравих ръчната единия път, и бая я изпържих назад... но абсолютно нищо не забелязах да светна. Най-вероятно, колегата, който обясняваше за електрониката до 2001 и след това, има право.Wherever You Go, Leave Behind Your Mark!
Comment
-
Първоначално публикувано от modena360Да споделя и аз някакъв опит по тоя въпрос... или по-скоро липса на такъв, понеже 156-цата ми е 1999 г. Но първо да обясня на Hristo_156 за течността. Човекът не е казал, че ръчната е с течност, казва, че лампата на ръчната е светнала сякаш няма течност. Просто лампата на ръчната свети не само при задействана ръчна, но е и индикатор за паднало ниво на спирачната течност - едновременно и за двете. И доколкото ми е известно, това е така при повечето коли - и нови и стари.
Сега по въпроса - оня ден, в снега, бая си боксувах напред и назад, излизах да разръчквам снега покрая гумите и качвайки и слизайки петнайсет пъти от колата в опитите си да се измъкна, забравих ръчната единия път, и бая я изпържих назад... но абсолютно нищо не забелязах да светна. Най-вероятно, колегата, който обясняваше за електрониката до 2001 и след това, има право.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от ралидругия вариант е дя свалиш датчиците и да ги зачистиш може да има прекъснат кабел вътре в шлауха0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
От моето проучване до тук...на новите след 2000година слагат някав магнитен датчик, който при боксуване в сняг или кал може да се зацапа и да не дава контакт и там и грешката все едно датчика не работи. Така че оправията или колата да се кара 5-10км да като се изчисти само или на топла паростройка да се измият хубаво спирачните апарата и т.н. за да падне мърсотията както писах.
Друг вариянт е самота жичка да се е скапала и да не дава хубав контакт.
пс: ще доразпитам тия дни...sigpic
Comment
Comment