Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с ABS СПЕШНО!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Дам .. при боксуване (доста обаче примерно 20-30 сек.) също светка АБС-а. Ама това нормално ли е ? Някак си ми се струва крайно ненадеждно това нещо при положение, че се шашка когато колата боксува?
    Alfa Romeo Stelvio 2.0T
    Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Първоначално публикувано от DeX
      Дам .. при боксуване (доста обаче примерно 20-30 сек.) също светка АБС-а. Ама това нормално ли е ? Някак си ми се струва крайно ненадеждно това нещо при положение, че се шашка когато колата боксува?
      Има нещо нередно в цялата работа....тия дни ако ми остане време ще пробвам нещо и ще пиша.

Ако ти намериш лек свиркай...
      sigpic
      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Да ти кажа чесно мойта лампичка за ABS-а изгасва след палене и после понякога светка за 2-3 секунди, после изгасва пак . В завой като дам газ до края и припили ми светка лампата за въздушната възглавница ... от време на време ми свети лампичката за ключа (code) в движение и като загася и запаля пак изгасва. Та мисълта ми е, че ако ти работи ABS-а като караш напред да не пука, и без това на заден ход ABS-а не ти трябва, пък и така ще можеш да я обръщаш на 180 без проблеми
        Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Първоначално публикувано от KGB
          Има нещо нередно в цялата работа....тия дни ако ми остане време ще пробвам нещо и ще пиша.

Ако ти намериш лек свиркай...
          Оки ако разбера нещо ще пиша. Другото което е днеска един каза 4е било датчик ама мен ме съмнява по скоро да е кабел ... но тъпото е че го прави само когато колата тръгне не зад. Значи почвам да боксувам (обикновенно по баирче) и като почне да буксува вече много и тя тръгва на зад (като загуби напълно сцепление) и точно тогава светва лампичката. По някога светка само тя по някога светка и тази на ръчната дето все едно няма течност ала има! Това е при никакво друго положение тази лампичка не светка и съответно абс-а не спира да работи. Само когато колата тръгне назад и боксува. Вече започвам да се чудя дали това е проблем или си е така по принцип.
          Alfa Romeo Stelvio 2.0T
          Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Днеска го пробвах този номер на 156 1.8ТС SW и стана точно същото на задна като забоксува и след известно време светва лампата на АБС и веднъж светна и тази на ръчната.

Ще проуча въпроса...че има нещо гнило в цялата работа.
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

мдам .. има нещо много гнило което според мен не е свързано само със дали фира датчици. Не знам и аз ако измислиш нещо пиши.
              Alfa Romeo Stelvio 2.0T
              Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

вижте ква версия е самата централа на АБСа
                до 2000 някаде е слаган BOSCH 5.10.3-E мисля
                вкл в 145/6 след 99та, 156 и други от тези години, и те не правят такива неща

а след 2001ва сигурно са сложили някакув следващ модел ?
                '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                  вижте ква версия е самата централа на АБСа
                  до 2000 някаде е слаган BOSCH 5.10.3-E мисля
                  вкл в 145/6 след 99та, 156 и други от тези години, и те не правят такива неща

а след 2001ва сигурно са сложили някакув следващ модел ?
                  От 2001 вече слагали някъв магнит, който при подобни условия прави проблем...ще до разуча още и ще пиша.
                  sigpic

Comment

Аз имах такъв проблем преди време на ламчата и се оказа омотан кабел на една от гумите и като върна на зад удряше в датчика. А на един приятел на голф 4 му смениха почти всичко по абс-то и още го прави това не искам да те плаша с това де ама явно не е лесен проблем

Comment

Merry Christmas
                      '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Comment

Да споделя и аз някакъв опит по тоя въпрос... или по-скоро липса на такъв, понеже 156-цата ми е 1999 г. Но първо да обясня на Hristo_156 за течността. Човекът не е казал, че ръчната е с течност, казва, че лампата на ръчната е светнала сякаш няма течност. Просто лампата на ръчната свети не само при задействана ръчна, но е и индикатор за паднало ниво на спирачната течност - едновременно и за двете. И доколкото ми е известно, това е така при повечето коли - и нови и стари.
                        Сега по въпроса - оня ден, в снега, бая си боксувах напред и назад, излизах да разръчквам снега покрая гумите и качвайки и слизайки петнайсет пъти от колата в опитите си да се измъкна, забравих ръчната единия път, и бая я изпържих назад... но абсолютно нищо не забелязах да светна. Най-вероятно, колегата, който обясняваше за електрониката до 2001 и след това, има право.
                        Wherever You Go, Leave Behind Your Mark!

Comment

другия вариант е дя свалиш датчиците и да ги зачистиш може да има прекъснат кабел вътре в шлауха

Comment

Първоначално публикувано от modena360
                            Да споделя и аз някакъв опит по тоя въпрос... или по-скоро липса на такъв, понеже 156-цата ми е 1999 г. Но първо да обясня на Hristo_156 за течността. Човекът не е казал, че ръчната е с течност, казва, че лампата на ръчната е светнала сякаш няма течност. Просто лампата на ръчната свети не само при задействана ръчна, но е и индикатор за паднало ниво на спирачната течност - едновременно и за двете. И доколкото ми е известно, това е така при повечето коли - и нови и стари.
                            Сега по въпроса - оня ден, в снега, бая си боксувах напред и назад, излизах да разръчквам снега покрая гумите и качвайки и слизайки петнайсет пъти от колата в опитите си да се измъкна, забравих ръчната единия път, и бая я изпържих назад... но абсолютно нищо не забелязах да светна. Най-вероятно, колегата, който обясняваше за електрониката до 2001 и след това, има право.
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от рали
                              другия вариант е дя свалиш датчиците и да ги зачистиш може да има прекъснат кабел вътре в шлауха
                              Бате бе чети малко тва го казах отдавна ма на човека 3 датчика са му се преебали според компа което значи че не е кабел
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

От моето проучване до тук...на новите след 2000година слагат някав магнитен датчик, който при боксуване в сняг или кал може да се зацапа и да не дава контакт и там и грешката все едно датчика не работи. Така че оправията или колата да се кара 5-10км да като се изчисти само или на топла паростройка да се измият хубаво спирачните апарата и т.н. за да падне мърсотията както писах.

Друг вариянт е самота жичка да се е скапала и да не дава хубав контакт.

пс: ще доразпитам тия дни...
                                sigpic

Comment

Working...
                                X